The details are not the details. They make the design.
pl en

z widokiem na 5 listopada 2014

Tagi:
Kategorie: Ogólne

12 piętro, zapiera dech

studiomalina_biblioteka 15

 

w skandynawskim mieszkaniu wyzwanie jedno z wielu: zaprojektować bibliotekę tak, by zmieściło się to i to i to i to i to i to i jeszcze to ; ) i by wkomponowała się pomiędzy okrągły filar a okno w taki sposób aby była prawie niewidoczna, aby nie obciążyła przestrzeni.

Takie wyzwania lubię. Bardzo. Oto co powstało. Z widokiem na miasto.

studiomalina_biblioteka 19 studiomalina_biblioteka 18studiomalina_biblioteka 14 studiomalina_biblioteka 13

biblioteka podzielona jest na 2 części, górna z półkami otwartymi jest płytsza, dolna, zamknięta, głębsza. Podział spowodował, że mebel stał się lekki, mimo swoich rozmiarów.

studiomalina_biblioteka 10 studiomalina_biblioteka 9 studiomalina_biblioteka 7

podobno teraz, każdy kto wchodzi do mieszkania skupia się bardziej na tym meblu, który wszystkim zapiera dech bardziej, niż to co za oknem ;)

studiomalina_biblioteka 5studiomalina_biblioteka 16

 

Archiwum

STUDIO MALINA – JUSTYNA HAPETA /// TEL. 0048 664.490.624 /// JUSTYNA@STUDIOMALINA.PL